TAS Vállalati keresőmotor

A TAS Vállalati kereső egy témafüggetlen intelligens keresőmotor, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy az összes a vállalatnál megtalálható szöveges forrásban egyszerre keressen.

Hogyan működik a TAS Vállalati kereső?

A Precognox által kifejlesztett intelligens TAS Vállalati kereső a világ legfejlettebb és legelterjedtebb open source keresőmotorjára, az Elasticsearch-re épül és nyújt insight engine funkciókat is. A megoldás kereshetővé tudja tenni többféle adatforrás tetszőleges kombinációját. Képes keresni adatbázisokban, HTML oldalakban, PDF, DOC és más formátumú dokumentumokban egyaránt. Vállalati szoftverek is integrálhatóak a keresésbe, mint például ERP vagy CRM szoftverek, hibajegy kezelők, JIRA, Confluence, Onenote, Sharepoint, Alfresco, bármely CMIS repository, DropBox, Google Drive, HDFS, LiveLink (OpenText), Documentum, Meridio, FileNet (IBM), vagy éppen a BürOffice, illetve az email levelező rendszerek is.

Tudjon meg többet arról, hogyan alkalmazható egy kereső mindenek felett és hogyan lehet vállalati kereső szoftvert bevezetni.

A TAS Vállalati kereső bemutatófilm és DEMO felület

Videónk segítségével könnyen megismerheti a TAS Vállalati keresőmotor és a hozzá kapcsolható modulok működését.

Tekintse meg filmünket, majd próbálja ki Ön is a TAS Vállalati keresőt!

A DEMO felületen a Precognox magyar és angol nyelvű blogjain megjelent cikkek tartalmában kereshet.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Szeretne többet megtudni a TAS Vállalati keresőről vagy a TAS szövegelemző rendszer további megoldásairól? Írjon nekünk, vagy küldje el üzenetét az oldal alján található kapcsolatfelvételi űrlap segítségével!

Zoltan I Varga

Varga Zoltán
Key Account Manager
zoltan.varga@precognox.com
+36 70 257 10 64

Optikai karakterfelismerés

Az OCR megoldások integrációjának köszönhetően a képfájlok szöveges tartalmában vagy digitalizált (szkennelt) formátumban is lehetséges a keresés. Az ilyen technológiát (optikai karakterfelismerést) igénylő feladatoknál az ügyfél preferenciája határozza meg, hogy milyen termékintegrációt alkalmazunk. Felhő alapú tartalmak esetében a Google Cloud Vision eszközt, a csak lokálisan elérhető dokumentumok esetén pedig a Tesseract és az ABBYY Fine Reader megoldásokat használjuk. Ilyen módon a cégnél fellelhető összes adatforrás elérhetővé és kereshetővé válik. A web alapú külső adatforrások tartalmának összegyűjtését pedig a TAS Data Collector megoldásunkkal végezzük el.

Entitásfelismerés és névazonosítás

A kereséseknél nem egyszerű karakter alapú egyezőséget vizsgálunk, hanem figyelembe vesszük a szövegek nyelvi (magyar, angol vagy további 16 integrált nyelv) sajátosságait is. Az egyesült államokbeli Basistech által fejlesztett Rosette szöveganalitikai platform rendszerintegrátoraként megoldásainkban elérhetővé tettük az iparág jelenlegi legfejlettebb névazonosítási szolgáltatását, amely képes elgépeléseket, beceneveket, különböző idegen nyelvek speciális karaktereivel – latin, cirill, kínai – írt neveket megtalálni. Emellett az integrált entitásfelismerési megoldásnak köszönhetően a szöveges tartalmakban külön kereshetünk entitásokra is. Ezek az entitások lehetnek nevek, szervezetek, földrajzi helyek, dátumok, de akár olyan speciális karaktersorok is, mint a rendszámok vagy bankszámlaszámok.

A keresőfelület

A keresőfelületen egészen összetett keresések is végrehajthatók, ezek pedig sablonba menthetők, így a gyakran előforduló bonyolultabb és időigényesebb keresések is gyorsan megvalósíthatók.

Számos keresés utáni szűrési lehetőség (facet) is rendelkezésre áll. Ezek lehetnek a találatokban ismételten előforduló kifejezések (különböző nyelvi alakokban is), vagy meghatározott mezőkben tárolt csoportosító információk. A találatok pedig több paraméter alapján (pl.: név, relevancia, dátum) sorbarendezhetők.

A TAS Vállalati kereső kiegészítő moduljai

A keresésben további segítséget nyújthat a tématerületre jellemző fogalmakból épített tematikus szótár. Ennek felhasználása lehetővé teszi, hogy a keresett kifejezést más formában is megtalálhassuk (például szinonimák). Akár ügyfelünk meglévő szótárait is felhasználjuk, de ha nincs, annak létrehozását is vállaljuk. A tematikus szótár (tezaurusz), kezeléséhez szükséges TAS Thesaurus Manager szoftvert is biztosítani tudjuk. Keresés előtt, gépelés közben, keresési ajánlatok segítik a releváns eredmények megtalálását, felgyorsítva a keresési folyamatot. Ezek az ajánlatok származhatnak a korábbi keresésekből, vagy éppen a tematikus szótárból.

A fenti megoldásoknak köszönhetően a felhasználó mindig releváns találatokhoz jut. A beépített dokumentumszintű jogosultságkezelésnek köszönhetően pedig kizárólag a megfelelő engedéllyel rendelkezők láthatják a találatokat. A végrehajtott keresések pedig a TAS Search Log Analyzer segítségével nyomonkövethetők és elemezhetők.

TAS Vállalati kereső vs. adatbázis kereső

Az összehasonlító táblázatunkból megtudhatja melyek azok a területek, amelyeken a TAS Vállalati kereső igazán kiemelkedő tudást biztosít a felhasználó részére egy adatbázis alapú szöveges keresővel szemben.

Tudjon meg többet a TAS Vállalati keresőről!

Cégünk tagja a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! projektnek, így az ott regisztrált MVP Ügyfelek és Szállítók számára 10% kedvezményt biztosítunk termékeink árából! A termékhez kapcsolódó kedvezmény egyedi kedvezmény, azt kizárólag a www.vallalkozzdigitalisan.hu oldalon regisztrált megoldáskereső vállalkozások érvényesíthetik. Regisztrálok a kedvezményért!

Lépjen velünk kapcsolatba!

Szeretne többet megtudni a TAS Vállalati keresőről vagy a TAS szövegelemző rendszer további megoldásairól? Írjon nekünk, vagy küldje el üzenetét az alábbi kapcsolatfelvételi űrlap segítségével!

Zoltan I Varga

Varga Zoltán
Key Account Manager
zoltan.varga@precognox.com
+36 70 257 10 64