Precognox TAS vállalati keresőmotor | Precognox

Precognox TAS vállalati keresőmotor

A Precognox TAS vállalati keresőmotor – TAS Enterprise Search – témafüggetlen, intelligens, szemantikus keresést lehetővé tévő korszerű és gyors kereső, amely nyílt forráskódú Lucene (Solr, Elastic) keresőeszközökre és nyelvi eszközökre épül. A Solr és az Elastic napjaink legkorszerűbb, nagyon gyorsan fejlődő keresőeszközei. Igény szerint keresőnket jónéhány más, az adatok begyűjtését és jobb kereshetőségét támogató szoftverünkkel tudjuk kiegészíteni.

Alapkoncepciónk, hogy egyszerű keresőfelületen érdemes összetett kereső szolgáltatást nyújtani. Nem kell a felhasználónak a keresés előtt megismernie egy bonyolult keresőfelületet, hanem a keresés végrehajtás után dönthet arról, milyen eszközökre van szüksége, hogy az őt érdeklő találatot a leghatékonyabban megtalálja.

Keressen minket, ha:

  • cél a GSA kiváltása, helyettesítése: ha jelenleg Google Search Appliance keresőt használ és ki kell váltani, annak megszűnő támogatása miatt
  • a Google Custom Search által nyújtott szolgáltatások már nem elengedők, vagy a megszűnő Google Site Search kiváltása szükséges
  • offline, helyi hálózaton, intraneten belül működő keresőre van szüksége, vagyis enterprise search megoldást keres
  • olyan keresőrendszer kell, ami struktúrálatlan adatokban is jól keres
  • I2 Analyst’s Notebook (ANB integráció) elemzőszoftverrel integrálható keresőmegoldásra van szüksége
  • a különböző forrásokból származó adatokat össze is kell gyűjteni, vagy át kell alakítani, esetleg adattisztításra van szükség
  • Solr vagy Elastic kereső szakértőre van szüksége
  • a Rosette szövegelemző megoldásait is használó, akár fejlett személyazonosítást is lehetővé tévő keresőre van szüksége

A Precognox vállalati kereső előnyei

A Precognox vállalati kereső kereshetővé tudja tenni többféle adatforrás tetszőleges kombinációját. Képes keresni adatbázisokban, HTML oldalakban, PDF, DOC és más formátumú dokumentumokban egyaránt. Tudunk segíteni ezen adatok összegyűjtésében akár webes forrásokból. Ilyen módon segíthet elérhetővé és kereshetővé tenni egy cégnél fellelhető minden adatforrást, amire például a GDPR kapcsán szüksége lesz a cégeknek.

Nagyon gyors. Az 1 mp alatti keresési válaszidő biztosításában a tartalmak, oldalak előzetes és folyamatos leindexelése segít.

Keresésnél nem egyszerű karakter alapú egyezőséget vizsgálunk, hanem figyelembe vesszük a szövegek nyelvi (magyar, angol vagy más nyelvek) sajátosságait is. Ezen felül opcióként elérhető az iparág jelenleg elérhető legfejlettebb személyazonosítási szolgáltatása, ami elgépeléseket, beceneveket, különböző nyelven leírt neveket megtalálni például arab, pashtu, urdu, kínai, orosz, angol nyelven, sőt most már magyarul is.

Keresés előtt, gépelés közben, keresési ajánlatok segíthetik a keresésünket, felgyorsítva a keresési folyamatot. Ezek az ajánlatok származhatnak a korábbi keresésekből, vagy tematikus szótárból (tezaurusz), amelynek kezeléséhez szükséges szoftvert is biztosítani tudjuk.

Többféle keresés utáni szűrési lehetőség (facetek) áll rendelkezésre. Ezek lehetnek a találatokban ismételten előforduló kifejezések (különböző nyelvi alakokban is), vagy meghatározott mezőkben tárolt csoportosító információk.

A keresésben további segítséget nyújthat a tématerületre jellemző fogalmakból épített tezaurusz. Ezek felhasználása lehetővé teszi, hogy a keresett kifejezést más formában is megtalálhassuk (például szinonimák). Akár ügyfelünk meglévő szótárait is felhasználjuk, de ha nincs, annak létrehozását is vállaljuk.

Keresőnk megfelelt a legszigorúbb nemzetbiztonsági célú szoftverekkel szemben támasztott hálózati biztonsági kritériumoknak is.

Tekintse meg referenciáinkat, kik használják a Precognox kereső technológiánkat! További információkért és ajánlatért vegye fel velünk a kapcsolatot!

Precognox kereső vs adatbázis keresés

Precognox keresőAdatbázis kereső
Találatok sorrendezése (ranking)Nagyon szofisztikált, összetett sorrendezés valósítható megGyenge
SebességSzövegkeresésre optimalizált, ezért összetett kérések esetében is gyorsNem kiszámítható. Összetett kifejezések vagy szó eleji egyezés (hasonlóság alapú) keresése esetén jelentős lassulás.
Keresés nyelvi pontosságaFejlett, szóalak változatokat is kezelGyenge
Tezaurusz felhasználásaMegoldottNincs
Találatok közötti utólagos szűrési lehetőségekSzéleskörű, kényelmesen megvalósíthatóEgyedileg megvalósítandó
Több adatforrás kombinációjaTetszőleges számú adatforrás közös keresése megoldhatóEgyszerre egy adathalmazban tud keresni
PDF, DOC, HTML, XLS és más dokumentumok kereséseMegoldottNincs
Találatok megjelenítése, keresési felületFejlett, könnyen testreszabhatóEgyedileg megvalósítandó
AdatmódosításFelhasználási igények alapján ütemezettIndex újraépítés azonnali
Elosztott, replikált adattárolásMegoldottMegoldott
Névkeresés, személyazonosításRosette névindexelő szolgáltatása elérhetőFejletlen
LDAP / Active Directory jogosultságok kezeléseMegoldottNincs

Írjon nekünk!

E-mail címünk:
info@precognox.com

Referenciák

Intelligens, nyelvészeti alapokra építő keresési, szövegbányászati és big data szoftvermegoldások fejlesztői vagyunk.

Tekintse meg referenciáinkat!

Karrier