Basistech Rosette API | Precognox

Basistech Rosette szöveganalitikai API

A Rosette Text Analytics platform a mesterséges intelligenciát, a természetes nyelvfeldolgozást, a statisztikai modellezést és a gépi tanulást használja a strukturálatlan és félig strukturált szövegek elemzésére értékes információk és adatok feltárásával. A Rosette megoldásai segítséget nyújtanak többek között az entitások kinyeréséhez, a névazonosításhoz és összehasonlításhoz, kategorizálásához vagy például nyelvi címkék szövegekhez történő hozzáadásához.

 

Rosette termékpaletta

A Basistech által megálmodott Rosette termékpaletta megoldásainak hasznosításával a Precognox, – mint rendszerintegrátor – kimagasló szöveganalitikai szoftvereket fejleszt.

A Rosette kiemelkedő termékei közül az alábbiakat integráljuk szöveganalitikai megoldásainkba:

Entitásfelismerő

Névazonosító

 

További Rosette megoldások:

Szentimentelemző

Nyelvazonosító

Témafelismerő

Kategorizáló

Precognox termékek Rosette integrációval

A Precognox által kifejlesztett TAS Vállalati kereső segítségével szöveges tartalmainkban külön-külön kereshetünk entitásokra (pl: szervezetek, személyek, földrajzi nevek, dátumok). Az ehhez szükséges entitásfelismerést a Rosette Entity Extractor entitásfelismerő biztosítja.

A keresőfelületen személynevek keresése esetén az adott név beazonosítása a Rosette Name Indexer névazonosító megoldás segítségével valósul meg.

 

Támogatott nyelvek

A Rosette megoldásai már 18 nyelven elérhetőek, a támogatott nyelvek között a magyar mellett megtalálható az angol, a német, a spanyol, a francia, a portugál, az olasz, az orosz és a kínai is. A magyar nyelvű megoldások kifejlesztése a Precognox, mint európai Basistech partner segítségével valósult meg.

 

Megoldások alkalmazása

Az alábbi érdekes projektek is a Rosette megoldásainak integrálásával készültek:

Star Wars vizualizáció

Magyar nevek és változataik

Írjon nekünk!

E-mail címünk:
info@precognox.com

Referenciák

Intelligens, nyelvészeti alapokra építő keresési, szövegbányászati és big data szoftvermegoldások fejlesztői vagyunk.

Tekintse meg referenciáinkat!

Karrier