Természetes nyelvfeldolgozás

A természetes nyelvfeldolgozás azon folyamatok összessége, melynek során a természetes (emberi) nyelvek számítógépes módszerekkel történő feldolgozása megvalósítható.

Mi a természetes nyelvfeldolgozás?

A természetes nyelvfeldolgozás a mesterséges intelligencia, a programozás és a nyelvészet találkozásának azon területe, ahol különböző számítógépes módszerekkel dolgozzuk fel a természetes (emberi) nyelveket. A szolgáltatásaink egyik legfontosabb alappillére a természetes nyelvfeldolgozás.

Mely területeken használjuk a természetes nyelvfeldolgozást?

A szövegek feldolgozása számos felhasználási terület alapjául szolgál, például:

  • tartalomanalízis
  • kategorizáció és szövegcímkézés
  • szentimentelemzés
  • automatikus gépi fordítás.

A szövegfeldolgozást igénylő projektjeink során jelentkező ügyféligények alapján alakítottuk ki a TAS Platformot, mely a Precognox szöveganalitikai megoldásait foglalja magába. Ezen megoldásokban a természetes nyelvfeldolgozás vívmányait is alkalmazzuk.
A természetes nyelvfeldolgozás területén kiemelkedő a Hungarian Natural Language Processing Meetup tevékenysége, amelyet mi alapítottunk, és mára már több mint 1000 tagja van.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Többet szeretne megtudni a természetes nyelvfeldolgozáson alapuló szöveganalitikai megoldásainkról? Írjon nekünk, vagy küldje el üzenetét az oldal alján található kapcsolatfelvételi űrlap segítségével!

Jóföldi Endre
tulajdonos, ügyvezető
endre.jofoldi@precognox.com

Integrált megoldások a természetes nyelvfeldolgozás területén

A természetes nyelvfeldolgozás területén partnerünk az amerikai Basistech, a ROSETTE szöveganalitikai rendszer megalkotója. A Basistech által megálmodott ROSETTE termékpaletta megoldásainak hasznosításával a Precognox, – mint rendszerintegrátor – kimagasló szöveganalitikai szoftvereket fejleszt.

A ROSETTE kiemelkedő termékei közül az alábbiakat integráljuk szöveganalitikai megoldásainkba:

További ROSETTE megoldások:

Precognox termékek ROSETTE integrációval

A Precognox által kifejlesztett TAS Vállalati kereső segítségével szöveges tartalmainkban külön-külön kereshetünk entitásokra (pl: szervezetek, személyek, földrajzi nevek, dátumok). Az ehhez szükséges entitásfelismerést a ROSETTE Entity Extractor entitásfelismerő biztosítja.

A keresőfelületen személynevek keresése esetén az adott név beazonosítása a ROSETTE Name Indexer névazonosító megoldás segítségével valósul meg.

Támogatott nyelvek

A ROSETTE megoldásai már 18 nyelven elérhetőek, a támogatott nyelvek között a magyar mellett megtalálható az angol, a német, a spanyol, a francia, a portugál, az olasz, az orosz és a kínai is. A magyar nyelvű megoldások kifejlesztése a Precognox, mint európai Basistech partner segítségével valósult meg.

Megoldások alkalmazása

Az alábbi érdekes projektek is a Rosette megoldásainak integrálásával készültek:

Szöveganalitikai megoldásainkról bővebben olvashat a TAS Platform angol nyelvű termékoldalán!

Amennyiben szeretne többet megtudni, hogy a természetes nyelvfeldolgozást alkalmazó megoldásaink milyen módon segíthetik vállalkozását, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

Lépjen velünk kapcsolatba!

Többet szeretne megtudni a természetes nyelvfeldolgozáson alapuló szöveganalitikai megoldásainkról? Írjon nekünk, vagy küldje el üzenetét az alábbi kapcsolatfelvételi űrlap segítségével!

Jóföldi Endre
tulajdonos, ügyvezető
endre.jofoldi@precognox.com