MTI OTS Üzleti Sajtószolgálat: Újabb lépés a határok védelme érdekében

Az MTI OTS portálon 2021.11.26-án megjelent hír a névazonosítás jelentőségéről a határvédelemben:

Újabb lépés a határok védelme érdekében

Idézet a cikkből:

“Az idei évben az Egyesült Királyság belügyminisztériuma is amellett a névazonosítási technológia mellett tette le a voksát, amely már hosszú évek óta szolgálja az USA határvédelmi szerveit. – erről beszélt 2021. november 9-én Chris Brown, a megoldást szállító Basis Technology alelnöke az idei IBMATA konferencián. Újabb bizonyítéka ez annak, hogy ez a technológia az egyik legjobb megoldás a területen, ami ráadásul a mi közreműködésünkkel egy ideje már a magyar neveket is támogatja, és alkalmazásra is került már hazai szervezetnél. – mondta Jóföldi Endre, a Precognox  ügyvezetője.”

Sajtószoba, Precognox
Sajtószoba, Precognox

Kapospont – Modern eszközök segítik az oktatást

A Kapospont oldalán 2021.09.16-án megjelent cikk:

Modern eszközök segítik az oktatást

Idézet a cikkből:

Két iskola kapott összesen több mint 700 ezer forint értékben számítógépeket és digitális eszközöket egy kaposvári informatikai cég pályázatának köszönhetően.

A kaposvári Precognox Kft. régóta igyekszik segíteni az informatika-oktatást, illetve a szakemberek képzését. Programozási versenyt szerveznek és díjazzák a kiváló pedagógusokat is. Legutóbb pedig egy pályázatot írtak ki. A cég ügyvezetője, Jóföldi Endre szerint ugyanis a koronavírus-járvány sok egyéb mellett arra is rávilágított, hogy, bár egyre jobbak az intézményi feltételek, bizony elkél a segítség.

Felhívásukhoz más cégek és magánszemélyek is csatlakoztak így végül idén két intézmény több mint 700 ezer forintból fejleszthetett.”

Sonline (Somogyi Hírlap) – Oktatórobotot és meghajtókat adományoztak a kaposvári iskoláknak

A Sonline oldalán 2021.09.15-én megjelent cikk:

Oktatórobotot és meghajtókat adományoztak a kaposvári iskoláknak

Idézet a cikkből:

“Rendszeresen segítő kezet nyújt a kaposvári iskoláknak egy helyi informatikai cég. A tavalyi Somogy megyei programozási verseny után az idei évben a Modernebb eszközök, modernebb oktatás pályázattal támogatták a kaposvári tanintézmények informatikai fejlesztését…

Az így összesen összegyűlt 715 ezer forintnak köszönhetően a Somogy Megyei Duráczky József Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény egy oktatórobottal, a Honvéd utcai tagiskola pedig szoftverekkel, illetve SSD meghajtókkal gazdagodott. Az adományokat szerdán vették át a Jövő házában.”

Sajtószoba, Precognox
Sajtószoba, Precognox

Sonline (Somogyi Hírlap) – Modernebbé tennék az oktatást Kaposváron

A Somogyi Hírlap hasábjain 2021.06.22-én, illetve a Sonline oldalán 2021.06.25-én megjelent cikk:

Modernebbé tennék az oktatást Kaposváron

Idézet a cikkből:

“A Precognox Kft. kezdésként 150 ezer forinttal (frissítés: 200 ezer forinttal) támogatta a Modernebb eszközök, modernebb oktatás névre keresztelt kezdeményezést, melyhez más vállalkozások, akár magánszemélyek felajánlásait várták.

Jóföldi Endre, a cég ügyvezetője kérdésünkre elmondta: az eredeti elképzeléssel ellentétben nem egy, hanem két iskola támogatása mellett döntöttek nemrég. Ennek köszönhetően a Somogy Megyei Duráczky József Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium, illetve a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Honvéd Utcai Tagiskolája részesülhet majd az összegyűlő támogatásból, azaz ők az idei évi pályázat nyertesei.”

Kapospont – Legyen még több modern iskola!

A Kapospont oldalán 2021.06.18-án megjelent cikk:

Legyen még több modern iskola!

Idézet a cikkből:

“Számos intézmény nevezett a kaposvári Precognox Kft. “Modernebb eszközök, modernebb oktatás” pályázatára. A kezdeményezés célkitűzése a kaposvári általános iskolák informatikai fejlesztése. A pályázatok beküldési határideje a közelmúltban lejárt…A pályázat 2021-es nyertesei a Somogy Megyei Duráczky József Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium illetve a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Honvéd Utcai Tagiskolája…A felhíváshoz a Precognox Kft. honlapján lehet csatlakozni.”

Sajtószoba, Precognox

Kapospont – Belakta új otthonát a Precognox

A Kapospont oldalán 2021.06.08-án megjelent cikk:

Belakta új otthonát a Precognox

Idézet a cikkből:

“A szoftverfejlesztéssel és intelligens kereséssel foglalkozó kaposvári cég az okospark melletti Jövő Házába költözött a közelmúltban.

Ma a város egyik innovatív, magas hozzáadott értéket képviselő cégénél jártám. A Precognox a Jövő Házába költözött egy remek hangulatú irodába, és innen fejlesztik a szoftvereket szerte a világba! Sok szerencsét kívánok – írta Facebook posztjában Szita Károly polgármester.”

Az Év Irodája Blog – Vidéki kisvárosban, fővárosi színvonalon

Az Év Irodája Blogon 2020.11.05-én megjelent cikk, mely az új Precognox irodát mutatja be:

Vidéki kisvárosban, fővárosi színvonalon

Idézet a cikkből:

“A város központjában, mégis a természethez közel fekvő épület komplexum tökéletes választásnak bizonyult a 2008-óta folyamatosan növekedő Precognox Kft. számára. A szoftverfejlesztéssel foglalkozó cég nem csak fizikai értelemben lelt tágasabb irodára, hiszen a munkaszervezés tekintetében is új perspektívák nyíltak meg előtte. Az új térben ugyanis minden projektcsapat külön helységben, dedikáltan foglalkozhat a feladataival, elvonulhat egy meeting roomba vagy csoportos rendezvényeket tarthat a világos és jól felszerelt konyhában.”

Sajtószoba, Precognox

Sajtószoba, Precognox

G7.hu – Nem lehet véletlen, hogy a hazai kkv-k krémje jól teljesít a járványban is

A G7.hu-n 2019.09.26-án megjelent cikkhez mi is nyilatkoztunk

Nem lehet véletlen, hogy a hazai kkv-k krémje jól teljesít a járványban is

Idézet a cikkből:

“…a Precognox szerint az informatika már rövidtávon is inkább a nyertese lesz a válságnak, mert nagyon erős közös tapasztalat lett, hogy mennyire fontos egy vállalat vagy szervezet folyamatainak digitalizációja. Akiknél már ez volt a helyzet, nagyobb megrázkódtatás nélkül folytatni tudták a tevékenységüket, a többiek pedig megtanulták, hogy érdemes ebbe fektetni – jelezték a válaszukban.”

Kapospont – Tervezd újra az életed Kaposváron!

A kapospont.hu 2020.08.30-án megjelent cikke és képi tudósítása a Somogy megyei programozási verseny díjátadójáról:

Tervezd újra az életed Kaposváron!

Idézet a cikkből:

“Ezzel a mottóval készült bemutatkozó film a megyeszékhelyről, amellyel a településre csábítanák a diplomás mérnököket.

Az összeállításban a kaposvári mérnöki elhelyezkedési, illetve a kikapcsolódási lehetőségeket mutatják be. A videótól azt várják, hogy megindulnak a felsőfokú végzettséggel rendelkezők a megyeszékhely felé.”

 

Sajtószoba, Precognox

 

Sajtószoba, Precognox

Kapospont – Segítik a jövő programozóit

A kapospont.hu 2020.08.30-án megjelent cikke és képi tudósítása a Somogy megyei programozási verseny díjátadójáról:

Segítik a jövő programozóit

Idézet a cikkből:

Különleges robotokat kapott néhány nappal ezelőtt több kaposvári iskola.

Az értékes és hasznos eszközöket a megyei programozási verseny szervezője, egy informatikai cég ajánlotta fel. Az ugyanis a tapasztalatuk, hogy a programozás iránt a fiatalok rendkívül fogékonyak és ezt a később a munkaerőpiacon is kamatoztatni tudják.”

Bridge Business – Nekem a vállalhatóság önazonosságot jelent

A bridgebusiness.hu-n 2020.08.19-én megjelent interjú ügyvezetőnkkel:

Nekem a vállalhatóság önazonosságot jelent

Idézet a cikkből:

Miért döntöttetek úgy, hogy a vállalhatóság fontos a cégvezetésben?

Nekem a vállalhatóság önazonosságot jelent, ami pedig az egyik alapértékem. Magányszemélyként is eszerint igyekszem működni. A tulajdonostársammal, aki a cég fejlesztési vezetője (Kása Károly – a szerk.) egyébként is így szeretnénk élni az életünket. Nem mindig válik be, ha egy céget ketten alapítanak, de mi nagyon hasonlóan gondolkodunk ebben is, és teljes egyetértésben vezetjük így a céget.”

 

 

Sajtószoba, Precognox

Sajtószoba, Precognox

G7.hu: A zselici dombok között is lehet jól menő IT vállalkozást építeni

 

A G7.hu-n 2019.03.03-án jelent meg a Precognox-ot bemutató cikk:

A zselici dombok között is lehet jól menő IT vállalkozást építeni

 

Idézet a cikkből:

“Tizenegy éve alapított az Európai Unió egyik legszegényebb régiójában, a magyarországi Dél-Dunántúlon két mérnök-informatikus egy olyan céget, ami azóta számos komoly hazai és nemzetközi projekteket is elnyert. A számítógépes szövegelemzéssel foglalkozó Precognox tulajdonképpen az alapítók alkalmi megbízásait befogadó cégből vált sikeres exportáló magyar kisvállalattá Kaposváron. A cég ma már nemzetközi munkacsoportokban vesz részt, aminek köszönhetően külföldi szakembereket is vendégül lát időnként a somogyi megyeszékhelyen.” – G7.hu

MTI OTS Üzleti Sajtószolgálat: A Precognox az amerikai Basis Technology partnere lett

Az MTI OTS portálon 2017.08.29-én megjelent hír a Precognox és a Basis Technology partnerségéről:

A Precognox az amerikai Basis Technology partnere lett

Idézet a cikkből:

“Az a sokrétű tudás melyet a Precognox Kft az évek során felhalmozott a keresés területén, folyamataiban, módszereiben és eszköztárában vitathatatlan előnyt jelentett a partneri viszony létrejöttében. Éppen ezért fejlesztési feladatokkal is megbíztuk a Precognoxt” – mondta Steve Cohen, a Basis Technology ügyvezető igazgatója-, mind saját, mind ügyfeleink részére. Egyrészt, hogy implementálja és testre szabja a már létező eszközeinket, és hogy segítsen nekünk új funkciók és demók létrehozásában.”

Sajtószoba, Precognox
Sajtószoba, Precognox

MTI OTS Üzleti Sajtószolgálat: A Precognox az amerikai Basis Technology partnere lett

Az MTI OTS portálon 2015.04.21-én megjelent hír az új KConnect keresőszolgáltatásról:

Az új KConnect keresőszolgáltatás a legjobb megoldást jelenti az egészségügyi információkeresésben

Idézet a cikkből:

“Elindult a KConnect hivatalos weboldala, a www.kconnect.eu, és ezzel együtt egy új, többnyelvű egészségügyi szövegelemző- és keresőszolgáltatás kereskedelmi működése is, melynek közép-európai partnere a Precognox. A keresőszolgáltatás nagy segítséget nyújt – az egészségügyi és élettudományi szakemberek mellett – mindenki számára. A legrelevánsabb egészségügyi információkat juttatja el a felhasználónak, hogy aztán lehető legjobb információ birtokában tudjon döntést hozni.”

DigitalHungary.hu: Kitalálják a gondolatod a netes keresők!

A DigitalHungary.hu-n 2016.04.14-án jelent meg a netes keresőkkel kapcsolatos interjú Jóföldi Endrével, a Precognox alapító ügyvezetőjével:

Kitalálják a gondolatod a netes keresők!

Idézet a cikkből:

“Amellett, hogy a keresők elég jól rangsorolják a releváns találatokat, nekünk is kritikusnak kell lennünk, mikor valamit olvasunk. Itt felvetődik a perszonalizáció kérdése is, például hogy ugyanarra a keresőszóra mennyire más találatokat kapnak az emberek az eltérő keresési előzményeik miatt, vagy hogy ki milyen információkkal találkozik egy közösségi oldalon az általa követett ismerősei révén. A sok információ valahol tartalmazza mindenki igazságát, legyen az tudományosan elfogadott vagy teljesen ál-tudományos. A keresési technológiák pedig segítenek is valamilyen mértékben a saját igazságburkunkon belül maradni, de nem szabad teljesen elengednünk a gyeplőt.”

Sajtószoba, Precognox

Sajtószoba, Precognox

HVG.hu: Beindult a magyar Precognox az USA-ban

A hvg.hu-n 2013.10.18-án megjelent cikk:

Beindult a magyar Precognox az USA-ban

 

 

Idézet a cikkből:

“A természetes nyelv informatikai feldolgozásán dolgozó magyar Precognox viszonteladói együttműködésbe lépett az amerikai Interstackkel. A kapcsolat célja az észak-amerikai piacra szánt, felhasználóbarát informatikai megoldások fejlesztése. A Precognox tagjai több évtizednyi IT tapasztalattal gazdagítják az együttműködést – beleértve pl. személyreszabott keresők fejlesztését, big data megoldásokat, stb. -, míg az Interstack sikeres, kompakt, felhasználóbarát végtermékekre szakosodott üzleti modelljével és helyi piacismeretével egészíti ki a közös munkát.”

Sonline.hu – újabb kaposvári cég sikeres

A Sonline.hu-n megjelent 2017-es cikk:

A hónap kis-és középvállalata lett a Precognox

Idézet  a cikből:

“A kaposvári Precognox Kft-t 2008-ban alapították, s jelenleg 35 szakembert foglalkoztatnak. Jóföldi Endre ügyvezető igazgató csütörtökön lapunknak azt mondta: a díj fontos visszajelzés, s továbbra is kiemelt hangsúlyt helyeznek az innovációra. Újabb üzleti kapcsolatokat akarnak kiépíteni, s a hazai együttműködésen kívül külföldi megrendelésekre is számítanak.”

Sajtószoba, Precognox

Sajtószoba, Precognox

Technokrata.hu – Szükség van a munkánkra

 

A Technokrata.hu-n 2016.09.23-án megjelent, a Precognox-ot bemutató cikk:

Szükség van a munkánkra

 

Idézet a cikkből

“A Precognox intelligens, nyelvészeti alapokra építő keresési, szövegbányászati és big data megoldások kutatásával, fejlesztésével foglalkozik. Tömören összefoglalva, struktúrálatlan adatból struktúrált adatbázist építünk. Ott tudunk jó megoldásokat nyújtani, ahol nagyon sok, struktúrálatlan szöveges adat van, és azokat kell kulcsszavas kereséssel elérhetővé tenni.”

444.hu – Hogy olvas újságot a mesterséges intelligencia és mit lát a képeken?

A 444.hu-n 2017.09.27-én megjelent cikk a mesterséges intelligencia felhasználásáról:

Hogy olvas újságot a mesterséges intelligencia és mit lát a képeken?

Idézet a cikkből:

“Úgy döntöttünk átadjuk a teret a mesterséges intelligenciának, ezt a munkát nyugodtan elveheti tőlünk. Több mint negyvenezer cikket gyűjtöttünk be a hozzájuk tartozó képekkel együtt. Topik modellt készítettünk, hogy lássuk, a szövegek és a képek milyen témákat mutatnak be.”

 

 

 

Sajtószoba, Precognox

 

 

Sajtószoba, Precognox

74nullanulla.hu – Ismét keresik Kaposváron az Év Informatika Tanárát

A 74nullanulla.hu-n 2017.04.24-én megjelent cikk az Év Informatika Tanára versenyről:

Ismét keresik Kaposváron az Év Informatika Tanárát

Idézet a cikkből:

“Idén második alkalommal jelentkezhettek vagy jelöltethetitek a kedvenc tanárotokat ‘Az év informatika tanára Kaposváron’ díjra a Precognox jóvoltából. A pályázat célja, hogy ezzel is népszerűsítse a szakmát, amiből jelenleg hiány van a piacon.”

Magyarnarancs.hu – Kutatás a menekültek médiamegjelenítéséről

A Magyarnarancs.hu 2017.09.06-án megjelent cikke a Precognox által A migráció arcai címmel készített tudományos elemzésről:

Kutatás a menekültek médiamegjelenítéséről

Idézet a cikkből:

“A migráció arcai címmel készített tudományos elemzést az elmúlt két év online médiában megjelent, menekültekkel kapcsolatos sajtófotókról a Precognox öt kutatója. A kutatást a Precognox és a Nyelv és Tudomány adta közre, az pedig a 2014. szeptember 27. és 2016. június 11. között publikált, vonatkozó cikkek képanyagát vizsgálja.”

 

 

Sajtószoba, Precognox

 

Sajtószoba, Precognox

Sonline.hu – Amerikai cég partnere lett egy kaposvári vállalkozás

A Sonline.hu 2017.08.29-én megjelent cikke arról, hogy a bostoni Basis Technology hivatalos partnerei lettünk:

Amerikai cég partnere lett egy kaposvári vállalkozás

Idézet a cikkből:

“A rohamosan fejlődő informatika világában nem ritka, hogy az eredményesség érdekében együttműködnek a speciális területen dolgozó cégek. Ám egy óceánon is átívelő partneri viszony már annál inkább sajátosnak mondható. A kaposvári Precognox Informatikai Kft. egy vezető amerikai cég, a Basis Technology hivatalos partnere lett.
– Két éve nyitottunk az USA felé, s voltunk is Bostonban egy több napos képzés keretein belül – tette hozzá Jóföldi Endre, a kaposvári vállalkozás ügyvezetője.”

A kereses.blog.hu – Tudja meg videónkból pár perc alatt hogyan működik egy vállalati kereső!

A Keresővilág Blog 2019.10.17-én megjelent cikke a Precognox által fejlesztett TAS Vállalati keresőről:

Tudja meg videónkból pár perc alatt hogyan működik egy vállalati kereső!

Idézet a cikkből:

“Ma már természetesnek vesszük, hogy a számunkra fontos információk eléréséhez keresőmotorokat használunk. …Természetesen mi nem szeretnénk a Kedves Olvasónak egy végeláthatatlan leírást átadni a vállalati kereső működéséről és használatának előnyeiről. Ezért elkészítettük kisfilmünket, amely közérthető módon mutatja be mindezt.”

Sajtószoba, Precognox

 

 

Sajtószoba, Precognox

OBKF.hu – Városi ügyfélszolgálati kommunikációban az élmezőnyben!

 

Az Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet oldalán 2019.12.04-én megjelent cikk a Precognox által fejlesztett Járókelő alkalmazásról:

Városi ügyfélszolgálati kommunikációban az élmezőnyben!

 

Idézet a cikkből:

“A Járókelőre egyre több bejelentés érkezik, és szerencsére a bejelentésekkel foglalkozó szervezetek is egyre aktívabbak. 2017-ben együtt dolgoztunk a Precognox intelligens kereséssel és szövegbányászattal foglalkozó céggel, hogy fejlesztésükkel lehetővé tegyük a hivatalos válaszok azonnali értékelését, ezzel is segítve az üggyel foglalkozókat. A Járókelőre beérkező hivatalos válaszok automatikusan kapnak egy „megoldópontot”.”

Atlatszo.hu – Az elmúlt év legjobb adatújságírás és adatvizualizációs projektjei

Az atlatszo.hu-n 2017.12.29-én megjelent cikk a 2017-es év legjobb adatújságírás és adatvizualizációs projektjeiről:

Az elmúlt év legjobb adatújságírás és adatvizualizációs projektjei

Idézet a cikkből:

“Idén sem jött el az adatvizualizáció alkonya (ezt minden évben beharangozzák), ennek pont az ellenkezője történt: pazar, előremutató, és itthon is megcsinálható dolgok sorát láttuk, és azt is hozzá kell tennünk, hogy itthon is egyre erősebb projektek készültek. Az alábbiakban egy önkényes tematikai rendbe szedett még önkényesebb válogatást láthatnak azokból a projektekből, amelyekre az Átlátszó idén a legjobban rá volt izgulva. Összeszedtük, hogy idén mitől esett le az állunk, miből tanultunk sokat és mire irigykedtünk nagyon.”

 

 

 

 

Sajtószoba, Precognox

Sajtószoba, Precognox

Nyest.hu – Migránsok, menekülők, bevándorlók: mit sulykol a média?

 

A Nyelv és Tudomány oldalán 2016.09-29-én megjelent cikk a bevándorlás szöveges és képi reprezentációjáról a magyar online médiában:

Migránsok, menekülők, bevándorlók: mit sulykol a média?

Idézet a cikkből:

“Rövidesen itt az úgynevezett kényszer-betelepítésről szóló népszavazás. Hatalmas nyomás alatt tartja a média a társadalmat: de miről is szól ez az egész? A modern számítógépes nyelvészet nem adhat pontos válaszokat, de abban viszont segíthet nekünk, hogy képet kapjunk arról, milyen érzelmeket kavarnak fel a különböző felületek. A Precognox kutatóinak köszönhetően egy aprólékos elemzést adunk most közre arról, hogyan próbálják eladni nekünk a népszavazást a médiában.”

 

 

 

kszc.hu – Teveli Róbert az év informatika tanára Kaposváron

A Kaposvári Szakképzési Centrum honlapján 2017.06.27-én megjelent cikk az Év Informatika Tanára díjról

Teveli Róbert az év informatika tanára Kaposváron

Idézet a cikkből:

“Teveli Róbert lett az év informatika tanára Kaposváron” címmel közölt cikket a kaposvarmost.hu. 2017-ben is meghirdette a Precognox Szoftverfejlesztő Kft. az Év Informatika Tanára díjat a kaposvári és a Kaposvár környéki iskolák pedagógusai körében. Az elismerést minden évben az arra érdemes tanároknak adják át. A nyerteseket kedden, a városházán díjazták.”

 

Sajtószoba, Precognox

Sajtószoba, Precognox

mozinezo.hu – A Star Wars-univerzum Kevin Baconje és szentimentértéke

A Mozinéző 2016.12.12-én megjelent cikke a Precognox által készített Star Wars vizualizációról:

A Star Wars-univerzum Kevin Baconje és szentimentértéke

 

Idézet a cikkből:

“A Zsivány Egyes bemutatójára időzítve a Precognox munkatársaival folytattuk tavaly megkezdett kutatásunkat a Star Wars univerzumának szentiment- és kapcsolati háló-alapú feltérképezésére. Az eredményeinket interaktív adatvizualizációkon mutatjuk be, amelyekkel azonnal átlátható és látványos módon tudjuk megjeleníteni és kereshetővé tenni ezeket az egyébként nehezen hozzáférhető információkat.
Kutatásunk során az eddig megjelent 7 Star Wars-filmet jelenetekre bontottuk, és az ezekben elhangzó párbeszédeket elemeztük az alapján, hogy kik között zajlanak és hogy alapvetően pozitív, negatív vagy semleges hangulatúak-e, vagyis milyen a szentimentértékük.”

Válasz.hu – Magyarok a piacon – Digitális szövegbányászat

A valasz.hu-n 2017.11.08-án megjelent cikk:

Magyarok a piacon – Digitális szövegbányászat

Idézet a cikkből:

“A Nemzetgazdasági Minisztérium a Precognoxot választotta a hónap cégének. Mivel vívták ki az elismerést?

Számítógépes nyelvészettel, szövegbányászattal és keresőrendszerekkel foglalkozunk. Ezek kifejezetten innovatív informatikai területek, de valószínűleg legalább ennyit nyomott a latban az is, hogy az országnak olyan régiójában dolgozunk, ahol alulfejlett a számítástechnikai ágazat.”

 

Sajtószoba, Precognox

Sajtószoba, Precognox

Port.hu – Tudod, hogy ki a legnagyobb dumás a Star Wars-univerzumban?

A port.hu cikke a Precognox Star Wars elemzéséről:

Tudod, hogy ki a legnagyobb dumás a Star Wars-univerzumban?

 

Idézet a cikkből:

“A Precognox Labs munkatársai a Csillagok háborúja univerzumát alávetették néhány adatelemzési eljárásnak, amikből egy csomó érdekes, tudományos alaposságú eredményre jutottak. Az univerzumot szentiment- és kapcsolati-háló-alapú adatelemzéseknek vetették alá, ami magyarra fordítva azt jelenti, hogy megvizsgálták az eddigi filmek (Az ébredő erőig bezárólag) összes jelenetét, megnézték, hogy azokban ki beszél és kikkel, illetve, hogy az adott jelenetnek milyen (pozitív-negatív) és mekkora érzelmi töltete van.”

Kütyümagazin – Telenor Okostelefon Akadémia – fókuszban a keresés

A kuytu.hu-n 2013.11.29-én megjelent cikk a keresés világáról:

Telenor Okostelefon Akadémia – fókuszban a keresés

 

Idézet a cikkből:

“A Telenor idei utolsó Okostelefon Akadémiájának előadói a „keresés” világába engedtek betekintést a több száz fős érdeklődő közönségnek november 27-én a VAM Design Centerben. Nyitó előadásában Jóföldi Endre, a Precognox ügyvezetője, a kereses.blog.hu szerzője a kontextus alapú keresésről szólva arra világított rá, hogy a keresés sok szempontból átalakulóban van, hiszen az okos eszközök ma már képesek arra, hogy például tartózkodási helyünkből, mozgásunkból vagy akár korábbi használati szokásainkból kikövetkeztessék, milyen válaszokra van szükségünk, és azokat akár kérdés nélkül is felkínálják nekünk.”

Sajtószoba, Precognox

 

Sajtószoba, Precognox.

Médiapiac – Álmodnak-e a robotok elektronikus bárányokkal?

 

A mediapiac.com 2018.06.07-én megjelent cikke a mesterséges intelligencia jövőjéről:

Álmodnak-e a robotok elektronikus bárányokkal?

 

Idézet a cikkből:

“Persze a fellelhető adatok nagy többsége még így is, még mindig strukturálatlan, és sok függ attól, hogy ezekből hogyan szűrhetjük ki az MI segítségével a releváns információkat – elemezte a helyzetet Varjú Zoltán, a Precognox Kft. munkatársa. A cég vezetője, Jóföldi Endre pedig arról is beszélt, hogy az MI már nagyon pontos jóslatokra is képes, az álláskeresési adatokat elemezve még azt is meg tudja mondani, hogyan alakul a következő hónapban a munkanélküliségi ráta vagy segíthetnek a sales leadek generálásában.”

Infótér – Négy magyar startup New Yorkban és Bostonban

 

Az infoter.hu 2016.05.24-én megjelent cikke a Precognox bostoni bemutatkozásáról:

Négy magyar startup New Yorkban és Bostonban

 

Idézet a cikkből:

“A négy startup bemutatkozott és tanulmányúton vett részt az Egyesült Államok keleti partján a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) InnoTrade és a Design Terminál mentor programjának keretében május 9-20. között. Az MNKH tájékoztatása szerint a nemzetközi környezetben a 3D nyomtatást egyszerűsítő Leopoly, a Laborom leletrendező alkalmazás, a Publishdrive nevű e-könyv megosztó felület és a komplex keresőmegoldásokat kínáló Precognox képviselte Magyarországot.”

 

 

 

Sajtószoba, Precognox

Sajtószoba, Precognox

Magyar Hírlap – A nemzetek sikere a gazdaság rugalmasságán múlik

A magyarhirlap.hu 2017.10.20-án megjelent cikke a hónap vállalkozásairól:

A nemzetek sikere a gazdaság rugalmasságán múlik

Idézet a cikkből:

“A hónap beruházója októberben a lakásvilágítás gyártásával foglalkozó Eglo Magyarország Kft., a hónap kis- és középvállalkozása pedig a szoftverfejlesztő Precognox Informatikai Kft. lett. A hónap startup vállalata a tehergépjárművek elektromos meghajtására szakosodott Electromega Kft. volt.”

M&D’s Blog – A Hét Appja Bővebben (Android): Receptkereső

Az M&D’s Blog 2017.04.05-én megjelent cikke a hét applikációjáról:

A Hét Appja Bővebben (Android): Receptkereső

Idézet a cikkből:

“Rengeteg olyan oldal van amin a főzéssel kapcsolatos receptekről tudunk olvasni. Viszont van e olyan alkalmazás ami az összesben is tud keresni? Igen, van!
A Precognox egy olyan applikációt tett elérhetővé, aminek a segítségével több ezer recept közül válogathatunk a mi feltételeink szerint.
Tulajdonképpen a program az interneten elérhető receptekben keres rá a kulcsszavakra és az összes találatot egy listába gyűjti. Az alkalmazást egész egyszerűen Receptkereső névvel illették.”

Sajtószoba, Precognox