Segítünk, ha jobb névkeresésre, fejlett szövegelemzési megoldásokra van szükség

, Precognox

A Precognox Kft hivatalosan is a Basis Technology partnere lett, mint a Rosette Text Analytics rendszerintegrátora. A Basis Technology a világ vezető strukturálatlan, különböző nyelvű szövegekben található fontos információ kinyerésére specializálódott szoftver megoldás szállítója. Nyelvelemző és törvényszéki szoftverét, mely nemcsak a bűnüldözésben, határellenőrzésben, hanem a terrorizmus, a számítástechnikai bűnözés, és a drogok elleni küzdelemben is segítséget nyújt, és nemcsak az USA-ban használják védelmi és hírszerzési célokra.

A Rosette, mely a Basis Technology legfontosabb terméke, az egyik legszélesebb körben használt többnyelvű szöveganalitikai platform. A Rosette, amely elérhető webes alkalmazásprogramozási felületen és telepített verzióban egyaránt, már számos területen – pl a Google többnyelvű keresőjében, a US Customs and Border Control szervezetnél, az Airbnb-nél, vagy éppen az Amazon e-kereskedelmi rendszerében bizonyított.

A Rosette kiemelkedően támogatja a távol- és közel-keleti, illetve európai nyelveket, és mind kormányzati mind kereskedelmi szektorban sokan használják. Ezen kívül a Rosette a névelem azonosítás (entity extraction) funkciója és szentiment elemzője a közösségi média elemzését is lehetővé teszi.

Cégünk élni kíván az így kapott lehetőséggel, és szeretné megmutatni értékeit az amerikai és az európai piacon is. Jóföldi Endre, a ügyvezetőnk elmondta: “Nagy megtiszteltetés, hogy partnerei lehetünk a Basis Technology-nak és részt vehetünk a Rosette alapú fejlesztésekben. Ezen kívül további szoftverfejlesztési megbízásokat is végzünk részükre mely része annak a tervünknek, hogy ne csak kereső hanem szoftverfejlesztő cégként is meg tudjuk vetni a lábunkat az amerikai piacon- elsősorban Bostonban és környékén.”

“Az a sokrétű tudás melyet a Precognox Kft az évek során felhalmozott a keresés területén, folyamataiban, módszereiben és eszköztárában vitathatatlan előnyt jelentett a partneri viszony létrejöttében. Éppen ezért fejlesztési feladatokkal is megbíztuk a Precognoxt” – mondta Steve Cohen, a Basis Technology ügyvezető igazgatója-, mind saját, mind ügyfeleink részére. Egyrészt, hogy implementálja és testre szabja a már létező eszközeinket, és hogy segítsen nekünk új funkciók és demók létrehozásában.

Az amerikai cég ötvenöt nyelvet támogatva nyújt világszínvonalú technológiát szövegelemzési problémák megoldásához. Mostantól ezek a technológiák magyarországi projektekben is elérhetővé válnak cégünkön keresztül. A tavaly indult közös munka ezzel magasabb szinten folytatódik tovább, miután személyesen is bemutatkoztunk a tengerentúli cég munkatársainak, illetve egy kollégánk több hónapot kint töltött, hogy az együttműködést előkészítse.

A hír kapcsán ügyvezetőnk, Jóföldi Endre a Sonline újságírójával arról beszélgetett, milyen esetekben segíthetnek a hasonló szöveganalitikai szoftverek. Cégünk ügyvezetője így fogalmazott: „A bostoni maratonon robbantó merénylő rajta volt ugyan a veszélyes személyek listáján, de a neve másképpen volt írva, mint az útlevelében. Az amerikai partnercégnek viszont van egy névkereső programja, ami képes különböző írásmódok (és nyelvek, többek között arab, orosz és kínai esetében is) esetén is beazonosítani személyeket. Ha akkor már használta volna az amerikai határellenőrzési szerv a bostoniak szoftverét, elkerülhető lett volna a merénylet.” A teljes cikk a Sonline felületén olvasható.

Érdemes elolvasni a személyazonosítási, névkereső megoldásunkról írt cikkünket is.

, Precognox

Ha tetszett a cikk kérjük ossza meg másokkal!