Papp Ervin előadása a Clean Code-ról

, Precognox

A 2019-es év márciusi előadója, Papp Ervin a Clean Code-ról beszélt

 

A Precognox által létrehozott Kaposvári Szoftverfejlesztő Meetup találkozóin a szakmát érintő aktuális témák kerülnek bemutatásra.

A 2019-es év harmadik meetup-ján előadónk – Papp Ervin – által került bemutatásra, hogy miként ültethetjük át a gyakorlatba a Clean Code elveit.

A rosszul megírt programok is működhetnek, de ezek fejlesztése, illetve ezekben a hibák keresése és javítása, továbbá egy új fejlesztő csatlakozása meglehetősen körülményes, nehézkes és időrabló, vagyis kifejezetten költséges.

A Clean Code programozási irányelvek összessége, amelyek abban segítenek, miként tudunk tiszta kódot írni, vagyis könnyen és gyorsan olvasható és értelmezhető, egyszerűen továbbfejleszthető, hibáktól minél mentesebb programokat létrehozni.

Az előadásból megismerhettünk néhány, a gyakorlatba is egyszerűen átültethető elvet, melyeket felhasználva sokkal tisztább kódot tudunk írni, és végső soron ezáltal a hatékonyságot látványosan növelhetjük. Továbbá szóba került néhány olyan tipikus hiba, amelyek ugyan nem feltűnőek, de komoly problémák forrásai lehetnek. Természetesen az is elhangzott, hogy miként tudjuk ezeket orvosolni.

Ezúton is köszönjük az előadást és hogy sokan eljöttetek!

 

És ne felejtsétek el, hogy kérdőívünk kitöltésével már részt vehettek a Precognox által kezdeményezett szakmai együttműködésben!

 

A közösségbe folyamatosan várjuk új tagok jelentkezését is a Meetup oldalán, akár előadóként is.

 

Az előadás részletei:

Cím: Kódolni csak tisztán és szépen… (avagy Clean Code)

“Csak akkor tekinthetjük magunkat profinak, ha tiszta kódot írunk.
Semmi sem indokolja, hogy a legjobbnál kevesebbet nyújtsunk.”
– a Clean Code című könyvből.

Előadó: Papp Ervin, Precognox

Ha tetszett a cikk kérjük ossza meg másokkal!