Hogyan válik egy vállalati kereső igazán hatékonnyá a tezauruszok segítségével?

, Precognox
  Egy igazán hatékony és intelligens vállalati kereső működéséhez szükséges egy háttérben meghúzódó adatbázis, pontosabban adathálózat, mely alapul szolgálhat a keresés optimalizálásához. Ezek az adathálózatok a tezauruszok.  

Tezaurusz történelem

A tezaurusz eredetileg egy könyvtárosok által használt fogalom volt, és az ezzel a névvel illetett információgyűjteményt a könyvtárban tárolt dokumentumok rendszerezésére és hatékony kezelésére használták fel. A tezaurusz hasonló egy szótárhoz, azonban a szócikkelyekben nem a szavak magyarázata vagy fordítása található, hanem további fogalmak, melyek az eredeti fogalomhoz különböző relációkban kapcsolódnak. , Precognox

A TAS Thesaurus Manager kezelőfelülete

 

A tezaurusz és a vállalati kereső

  A vállalati kereső optimalizáláshoz elsősorban a kifejezések közötti alá-fölérendeltségi viszony és a szinonima meghatározása szükséges az adott tezauruszban. Ezen túl hasznos lehet egy további, a hagyományos tezauruszokból hiányzó adat is: a szó tipikus elírásainak feltüntetése. A fenti adatbázis – a szemantikai fogalomháló – kidolgozásához a Precognox Thesaurus Manager-e nyújt segítséget, melybe bele vannak építve a fent említett relációk, és a felvett kapcsolatok átláthatóságát grafikus (gráfos) megjelenítés is segíti. Többlépcsős annotátori rendszere pedig lehetővé teszi, hogy a bevitt fogalompárokat akár két szaklektor is könnyedén, néhány kattintással ellenőrizze. , Precognox

A TAS Thesaurus Managerben létrejött, a fogalmi relációkat bemutató gráf

  Egy ilyen adatbázis segítségével a felhasználó sikeresebben találhatja meg azt, amit keres, még akkor is, ha nem pontosan azt írta be a keresőmotorba, amire gondolt. Így válik igazán hatékonnyá a tezauruszok segítségével a Precognox TAS Enterprise Search vállalati kereső.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Szeretne többet megtudni a TAS Vállalati keresőről vagy a TAS szövegelemző rendszer további megoldásairól? Írjon nekünk, vagy küldje el üzenetét az alábbi kapcsolatfelvételi űrlap segítségével!

Zoltan I Varga 2 P5xsgr2f5ipxxwgygzuudkwqdh42pjbyjskr750l6s, Precognox

Varga Zoltán
Key Account Manager
zoltan.varga@precognox.com
+36 70 257 10 64