Hogyan integráljuk a TAS Data Collector-t, mint adatforrást a Tableau-hoz?

A Tableau, mint BI (Business Intelligence) eszköz az adatbázisok tartalmának széles körű vizualizációját teszi lehetővé. Ahhoz, hogy a kapott megjelenítés megfelelő betekintést nyújtson az adatbázis tartalmába – így biztosítva a benne rejlő üzleti potenciál kiaknázását – olyan adatforrásra van szükség, mely megfelel az alkalmazás által támasztott követelményeknek.

A Precognox által kifejlesztett TAS Data Collector által nyújtott szolgáltatások az adatokkal kapcsolatos összes munkafolyamat lefedik, ezek:

  • adatgyűjtés
  • adattisztítás
  • validálás
  • authentikálás.

Mindezt oly módon, hogy a különböző adatforrásból származó strukturálatlan adatokat képes a Tableau számára megfelelő standard és strukturált adatforrássá rendezni.
Az így kapott – rendszeresen frissülő – adatbázisokat (MySQL adattábla) partnereink egy authentikált (jelszóval védett) és biztonságos csatornán keresztül érhetik el. Így lehetővé válik a lehívott adatbázisok Tableau alkalmazáson belüli azonnali vizualizálása.

A Precognox saját tulajdonú Keresővilág Blog oldalán megjelent cikkünkben számos példán keresztül mutatjuk be, hogy az említett weboldal tartalmának megjelenítése milyen módon lehetséges a TAS Data Collector és a Tableau integrációja által.

A Data Collector működéséről és előnyeiről a TAS Text Analytics System oldalán olvashat bővebben.

 

Kép: Tableau vizualizáció