Felejtse el a papír alapú keresést!

, Precognox

Papírgyári problémák

Még a mai digitalizált korban is sok szervezet és vállalkozás papír alapon működik. Az ún. papírgyárak esetében természetesen számtalan korlátja van annak, hogy dokumentumaik kizárólag elektronikus módon keletkezzenek. Korábbi szerződések, megbízások, számlák és egyéb fontos (akár külső forrásból érkező) tartalmak pedig kizárólag nyomtatott formában állhatnak rendelkezésre. Ezen dokumentumok tárolása mellett a legnagyobb kihívást az jelenti, ha fontos információkat szeretnénk belőlük kikeresni, kinyerni. Minél nagyobb mennyiségű nyomtatott anyagunk van, annál időigényesebb ez a folyamat.

 

Félmegoldás

A tárolási gondjainkra megoldást nyújthat a dokumentumok digitalizálása. Ez történhet szkenneléssel vagy egy okostelefon digitális fényképezőjének használatával is, azonban ez csak félmegoldást jelent, mivel az ilyen jellegű digitalizált fájlok szöveges tartalmai – legyen szó akár pdf vagy képi formátumról (jpg, jpeg, png, bmp, tiff, tif, gif) azonban továbbra sem kereshetőek.

 

Valódi megoldás

A feladat teljes megoldásához egy olyan vállalati keresőre van szükségünk, amely rendelkezik integrált optikai karakterfelismerő technológiával. Az említett OCR (Optical Character Recognition) eljárás segítségével a képformátumokból kinyerhetőek a szöveges tartalmak, ezekben pedig a vállalati keresőben keresések hajthatók végre.
A Precognox által fejlesztett TAS vállalati kereső a mesterséges intelligencián alapuló integrált OCR technológiának köszönhetően kiválóan alkalmas a digitalizált tartalmakban történő szöveges keresésre. Kezelőfelületén nem kizárólag egyszerű szavakra lehetséges a keresés, hanem egészen összetett és akár tömeges keresési opció is elérhető. A találatok szűrése és sorbarendezése is lehetséges, így biztosan megtaláljuk a számunkra releváns tartalmakat.

, Precognox

Érdemes belegondolni, hogy így mennyivel válik hatékonyabba a keresés, amely egyrészt jóval gyorsabb, másrészt sokkal kényelmesebb munkavégzést tesz lehetővé. Ez olyan nagy intézmények és szervezetek számára, – mint például kórházak, minisztériumok, levéltárak, ahol rengeteg papír alapú dokumentum áll rendelkezésre, illetve keletkezik – hatalmas segítség és előrelépés lehet az ügyvitel tekintetében.

Amennyiben Önnek is egy hatékony, a papír alapú keresést is kiváltó keresőmegoldásra van szüksége, keressen bennünket!

Ha tetszett a cikk kérjük ossza meg másokkal!