Az év informatika tanára díj Kaposváron 2017-ben is

, Precognox

Több kaposvári informatikai cég és támogató szervezet együttműködésében tavaly elindítottuk ‘Az év informatika tanára Kaposváron’ díjat a kaposvári járásban, amelyet a 2016-2017-es tanévben is meghirdetünk.

Célunk egyrészt az informatika tanárok és rajtuk keresztül diákjaik ösztönzése. Szeretnénk felkelteni minél többek érdeklődését e szakma iránt, hiszen nagy munkaerőhiány van hazánkban a gazdaság ezen területén, jelenleg körülbelül 22000 szakemberre lenne még szüksége a cégeknek. Somogy megyében pedig jelenleg mindössze 320 informatikai szakember áll alkalmazásban. Másrészt fontosnak tartjuk elismerni a lelkiismeretes és törekvő informatika tanárok munkáját, akik többet fektetnek bele az önképzésbe, a tanításba, illetve diákjaikba.

, Precognox

A képen az Év Informatika Tanára Kaposváron díj első öt helyezettje (2016 júniusi díjátadó)

A pályázatok összesítésére és kiértékelésére 2017 júniusban kerül sor, és a nyertes megkapja ’Az év informatika tanára Kaposváron’ díjat, amely bruttó 150.000 forint összegű pénzjutalommal is jár. Az első három helyezett díja terveink szerint ezen felül egy-egy az informatika oktatásban nagyon jól használható Lego robot (vagy más az oktató által választott robot) lesz. Amennyiben lehetséges, különdíjat adunk a legfiatalabb pályázó informatika tanárnak, mert ebben a szakmában is nagyon fontos, hogy a fiatalok a pályán maradjanak. Hangsúlyozzuk, hogy a díj nem életműdíj, hanem az adott évben végzett munka, eredmények alapján kerül elbírálásra. Ugyanakkor első díjat két egymást követő évben nem lehet elnyerni.

Mivel segítheted kezdeményezésünket?

 • Ha diák vagy más szakos tanár vagy, kérlek hívd fel az informatika tanárotok figyelmét a díjra.
 • Ajánlhatod tanárodat, tanártársadat! Ilyenkor az ajánlott tanárt/tanárnőt emailben megkeressük, és kérjük, hogy pályázzon, hiszen diákjai, tanártársai szeretnék, ha ő is kapna elismerést. Amennyiben ajánlani szeretnél valakit, töltsd ki az online ajánlási lapot. Természetesen az ajánlási lehetőség a pályázat határidejéig tart.
 • Várjuk kaposvári cégek jelentkezését, csatlakozzanak ők is, pénzben vagy tárgynyereményben támogatva kezdeményezésünket, hogy még több díjat tudjunk felajánlani.

Pályázatok értékelésének szempontjai

 • programozás szakkör tartása diákok számára
 • kódolás óráján résztvevő diákok aránya az iskola összlétszámához viszonyítva
 • szakmai továbbképzésen való részvétel
 • informatikai érettségiztetésben való részvétel
 • diákok informatikai versenyeken elért eredményei
 • angol nyelvű online kurzuson való részvétel (pl. Coursera, Udemy, Udacity stb.)
 • diákok Facebookos népszerűségi szavazása, a diákok összlétszámából súlyozva
 • bármilyen más értékelhető teljesítmény

Bátran jelentkezzen akkor is, ha az említettek közül akár csak néhány területen tevékenykedett.

Pályázat módja: Online pályázat

Pályázati határidő: 2017. június 5. éjfélig online kitöltött pályázattal

Zsűri: A díjalapot biztosító cégek és szervezetek vezetőiből áll

Díjátadás: 2017. június 27-én, kedden 12 órától a KMJV Polgármesteri Hivatal dísztermében. Az átadás ebéddel ér véget az Erzsébet Sörházban.

A díjat több kaposvári cég is támogatja. Eddigi felajánlók:

Bázis Informatika, Elcom, Infocentrum / Justdoo, Erzsébet Sörház Kaposvár, Kaposvár Városfejlesztési Kft., Különleges Mézek, Magyar-Ász Könyvelőiroda, Majuko, Quick IT Services,  Posseidon Panzió, Precognox, Somogy-Home Ingatlan Iroda, Vatner, Web200

Beszámoló a korábbi díj átadókról

2016-os díj átadása

 

Gyakori kérdések

Csak informatika szakos tanárok indulhatnak? Nem, más szakosok is, amennyiben a pályázati kiértékelési feltételeknek megfelelnek. Sőt várjuk tanítók jelentkezését is, akik informatika területén is tanítanak.

Nem tanítok programozást, akkor nem is indulhatok? Természetesen nem feltétel, hogy minden területen tegyen valaki valamit, inkább csak a végezhető munka sokszinűségét akartuk ezzel jelezni.

Csak kaposvári tanároknak szól a pályázat? Minden tanár indulhat, aki a kaposvári járás területén tanít oktatási intézményben.

Ha tetszett a cikk kérjük ossza meg másokkal!