Átadtuk az Év Informatika Tanára 2016-ban Kaposváron díjat

, Precognox

A kaposvári Polgármesteri Hivatal dísztermében, Borhi Zsombor alpolgármester jelenlétében átadásra kerültek az 2016-os Év Informatika Tanára Kaposváron pályázat díjai. A verseny első öt helyezettje: Biczóné Lengyel Beáta (Táncsics Mihály Gimnázium), Lakosné Makár Erika (Kaposvári Általános Iskola és Gimnázium), Raskoványi Miklós (Táncsics Mihály Gimnázium), Paróczi Zsolt (Bölcsesség Kezdete Óvoda és Általános Iskola, Bodrog) és a cím idei nyertese Szabó János tanár úr a Duráczkyból  (SM Duráczky EGYMI). Minden díjazottunk egy mBot programozható robotot kapott, plusz különdíjat Honfi Vid Sebestyéntől, a Dunaújvárosi Egyetem szoftverfejlesztési és alkalmazási tanszékének vezetőjétől. Gratulálunk kiváló munkájukhoz!

A finom hidegtálak és egy jó kávé elfogyasztása után szóba került az informatika oktatás jelene és lehetséges jövőképe, a helyzettel kapcsolatos pro és kontra érvekkel. Mivel hazánkban a cégeknek óriási szüksége van szakemberekre ezen a területen, ezért a pedagógusok munkája kulcsfontosságú a gyermekek érdeklődésének felkeltésében, és később is a pálya orientáció során. Szerencsére ezt az igényt mind az oktatásban dolgozók, mind a piaci szereplők közül is sokan észlelték már, és folyamatosan születnek a megoldására ötletek, hogy a helyzet javuljon.

, Precognox

mBot programozható robotok, oktatási célra kiválóak

A díj létrejöttét öt kaposvári cég támogatta: Majuko-Soft Kft., Bázis Informatika Kft., Vatner Kft, Web200 Kft., és magunk, a Precognox Kft. Ezt a díjat a következő években is át szeretnénk adni, ezzel is elismerve, és tovább ösztönözve a kiemelkedő eredményeket elérő informatikus tanárok munkáját.

Az eseményről a sajtó is beszámolt:
Kaposvarmost.hu: Átadták az Év Informatika Tanára díjat Kaposváron
Sonline: Robotot kaptak a legjobb informatika tanárok
Kapos Tv: Szabó János lett az Év informatika tanára

Ha tetszett a cikk kérjük ossza meg másokkal!