TAS Alarmlist

A vállalati keresés esetén gyakran végzünk ismétlődő lekérdezéseket a vállalati adatvagyonban. Ennek automatizálásában segít a TAS Alarmlist.

Mi a TAS Alarmlist?

A TAS Alarmlist szolgáltatás segítségével az ismétlődő keresések automatizálhatóak oly módon, hogy a felhasználó által létrehozott figyelési listákban szereplő keresési kifejezésekkel történő egyezés esetén jelzést küld a rendszer.

Miért hasznos a TAS Alarmlist?

A TAS Alarmlist a vállalati keresésben folyamatosan ismétlődő lekérdezések automatizálásával számos előnyt biztosít a vállalkozás számára, hiszen egyrészt emberi erőforrást szabadít fel, másrészt jelentősen növeli a keresési hatékonyságot.

Milyen adatokban lehetséges a keresés?

A TAS Alarmlistben definiált keresések számos adatbázisban futtathatóak, amelyek lehetnek

 • a vállalat saját dokumentumai, vagy
 • külső forrásból származó tartalmak

A kereshető teljes adatbázis tetszőlegesen bővíthető újabb és újabb adatforrásokkal, mindez történhet folyamatos frissítés mellett

Hogyan kereshetünk a TAS Alarmlisttel?

Elsőként a keresési kifejezéseket tartalmazó figyelési listát összeállítására van szükség. Ez megoldható akár a szolgáltatás kezelőfelületén vagy egy előre elkészített táblázat fájlként történő feltöltésével. A támogatott fájl formátumok: XLS, XLSX, UTF-8 kódolású XML, CSV, TSV (maximális méret: 512 MB). Az összeállított lista a későbbiekben szabadon változtatható új keresési kifejezések felvételével, módosításával vagy törlésével. Az összeállított figyelési lista több fájlformátumban (XML, CSV, TSV) is exportálható.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Szeretne többet megtudni az TAS Alarmlistről vagy a TAS szövegelemző rendszer további megoldásairól? Írjon nekünk, vagy küldje el üzenetét az oldal alján található kapcsolatfelvételi űrlap segítségével!

Zoltan I Varga

Varga Zoltán
Key Account Manager
zoltan.varga@precognox.com
+36 70 257 10 64

TAS Alarmlist lista
Példa: a keresési kifejezéseket tartalmazó, összeállított lista

Feltöltésnél megadhatjuk, hogy a fájlnak van-e fejléce, illetve, hogy a lista melyik oszlopaiba kerüljenek a fájl adatai Betöltésnél a duplikátumok kiszűrésre kerülnek és nem adódnak hozzá a listához.

Keresési sablonok

A listában szereplő keresési kifejezésekkel tetszőleges számú keresési sablon állítható össze. A rendelkezésre álló opciók és a keresési operátorok segítségével rendkívül összetett keresési sablonok is létrehozhatóak. A keresési sablonok módosíthatóak, szükség esetén pedig törölhetőek. A szolgáltatás a beállított időközöknek megfelelően rendszeresen és automatikusan lefuttatja a kereséseket és annak eredményéről többféle módon is tájékoztatja a felhasználót. A következő keresés időpontja és a keresés sűrűsége a felhasználó által állítható.

TAS Alarmlist keresési sablon
Példa: keresési sablon létrehozása az automatizált kereséshez (pénzügyi szektor)

Keresési projektek

A TAS Alarmlist kezelőfelületén külön projektek hozhatóak létre, minden projekthez 1-1 figyelési lista tartozik. Projektenként beállítható, hogy mely felhasználók érjék el az egyes projekteket. Új projektet létrehozni, azok nevét, illetve leírását szerkeszteni, vagy a projektet törölni kizárólag Admin típusú felhasználóknak lehetséges. A felhasználók kezelése menüpont is csak az Admin jogosultsággal mellett érhető el.

TAS Alarmlist projektek
TAS Alarmlist projektek kezelőfelülete

Milyen találati értesítési opciók állnak rendelkezésre?

A rendszer folyamatos egyezést keres az adatbázis tartalma és az összeállított keresések között. Kétféle értesítés opciót kínál a rendszer:

 1. a kezelőfelületen az új találato(ka)t tartalmazó sorok a lista tetején jelennek meg, jelezve, hogy az adott sorhoz új találat kapcsolódik. A új találatok száma is látható a sorok elején, erre kattintva azonnal elérhetőek a találati tartalmak
 2. a kritikus fontossággal bíró keresésekhez e-mail értesítő is beállítható sablononként, így új egyezés esetén arról azonnal értesül a felhasználó

A TAS Alarmlist szolgáltatásai és jellemzői

A TAS Alarmlist a további TAS megoldásokkal megegyező arculattal rendelkezik és számos szolgáltatást nyújt:

 • testreszabható kezelőfelület a keresési kifejezések és sablonok összeállításához
 • keresési operátorok az összetett keresések létrehozásához
 • keresések automatikus futtatása találatok (egyezési számok) megjelenítése
 • értesítések küldése a beállított kritériumoknak megfelelően
 • projektkezelés
 • felhasználói jogosultságkezelés

Mely területeken hasznos a megoldás?

A TAS Alarmlist az ismétlődő keresések automatizált futtatásával komoly segítséget jelent a hatalmas adatvagyonnal rendelkező nagyvállalatoknál, de a kis- és középvállalkozások számára is kiemelten hasznos lehet.
A kereső témafüggetlenségének köszönhetően számos felhasználási terület jöhet szóba:

 • pénzügyi szektor: ügyfelek monitorozása figyelési listák segítségével a pénzmosás elleni törvény betartása érdekében
 • gazdasági szektor: piacgazdasági események monitorozása témakörök szerint, konkurencia- és pályázatfigyelés
 • munkaerőpiac, ingatlanforgalmazás, járműkereskedelem: automatizált egyezés keresés a keresleti és kínálati oldal között
 • rendvédelem, bűnüldözés: körözött személyek figyelése a körözési listák segítségével
 • webkereskedelem: termékkövetés (tesztek, árak, újdonságok)
 • online sajtó: hírfigyelés, sajtószemle (A TAS News Reader szolgáltatásra rákötve készíthetünk egy listát a számunkra érdekes témakörökről (pl motor, Liverpool, okosóra, stb), így ha egy új hír érkezik az adott témában akkor értesítés kapunk.)

A TAS Alarmlisthez kapcsolható megoldások

A TAS Alarmlist szolgáltatás segítségével beazonosított találatok a TAS Vállalati kereső kezelőfelületén jelennek meg, ahol lehetséges a találatok szűrése és sorba rendezése.

A TAS Data Collector a webes tartalmak gyűjtésére szolgál, melyekkel automatikusan bővíthető a keresési index.

A TAS Thesaurus Manager segítségével szókapcsolatok (szinonima, elgépelés, szűkebb/tágabb csoport) hozhatóak létre. A lértehozott relációk jelentősen javítják a keresési minőséget.

A TAS Tagger címkézi a dokumentumokat amikben keresünk. Ezen címkék lehetnek entitások, témakörök, kategóriák, hangulat értékek, stb. Ezen címkékben szintén kereshetünk a TAS Alarmlist segítségével. A kinyert személynév, helyszín és szervezet entitásoknál alkalmazhatunk névazonosító integrációt is, melynek segítségével az idegen nyelven vagy más formában írt neveket is könnyen megtalálhatjuk.

A TAS Search Log Analyzer segítségével visszakövethető, hogy ki mikor mire keresett az TAS Alarmlist felületén.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Ön is gyakran keres a vállalati adatvagyonban ugyanazokkal a keresési kifejezésekkel? Segítségre van szüksége az összetett és időigényes lekérdezések automatizálásához? Forduljon hozzánk!

Zoltan I Varga

Varga Zoltán
Key Account Manager
zoltan.varga@precognox.com
+36 70 257 10 64